Keuring gedemonteerde vrachtwagenkarkassen

Dagelijks bezoeken 18 keurmeesters bandenspecialisten, transporteurs en bandeneigenaren in Nederland ,België, Noord-Frankrijk en Duitsland om gedemonteerde vrachtwagenkarkassen te selecteren.

Kargro Banden heeft permanent 26 DAF EURO 6, waarvan 3 LZV, vrachtwagencombinaties, op de weg om het transport van de gedemonteerde karkassen snel, efficiënt en milieu vriendelijk uit te voeren

Karkassen die geschikt zijn voor hergebruik worden ingekocht, en bedrijfswagenbanden die niet geschikt zijn voor hergebruik worden ,tegen een vergoeding , afgevoerd naar onze zustermaatschappij Kargro Recycling in Nederweert.

Op de locatie in Montfoort worden de goedkeurde karkassen ,ontvangen en gesorteerd op merk en maat. Na deze selectie worden de karkassen in Montfoort en Emmeloord in opslag genomen.

De goedgekeurde karkassen worden mondiaal door bandenvernieuwingsbedrijven aangekocht om lokaal te worden voorzien van nieuwe loopvlakken.

KRS ( karkassen registratie systeem )

Het Karkassen Registratie Systeem ( KRS ) is een onafhankelijke ,digitale karkassenregistratie service, uitgevoerd door Kargro Groep. In een aparte KRS unit in Montfoort  worden de gedemonteerde bedrijfswagenbanden geïnspecteerd.

Direct na demontage worden de bedrijfswagenbanden voorzien van een slijtvaste KRS sticker. De naam van de individuele bandenspecialist, bandeneigenaar of transporteur wordt vooraf op de sticker geprint.

Na selectie en keuring van de band vullen bandenspecialisten alle resterende gegevens in. Hierna worden de gedemonteerde karkassen naar de centrale KRS locatie gebracht in Montfoort.

In Montfoort worden alle karkassen digitaal aangemeld en ingevoerd in de KRS database. De banden worden gekeurd en gefotografeerd en vervolgens worden alle gegevens per band digitaal ingevoerd in het KRS.

Bandeneigenaren kunnen hierna, door in te loggen in hun eigen digitale omgeving , de bandengegevens inzien. Aan de hand van deze data kunnen gemakkelijk analyses worden getoond, die inzicht geven in de verbeterpunten van het bandenbeleid.

Voorbeelden van verbeterpunten van het bandenbeleid kunnen voortvloeien uit de volgende inzichten;

Een bepaalde maat of bandenmerk vertoont een hoge uitval of afwijkend slijtagepatroon. Deze patronen zijn eenvoudig uit te lezen in het systeem. De demontage kan te vroeg uitgevoerd zijn, of er zijn voertuigafwijkingen die afwijkende slijtage veroorzaken. Andere oorzaken zijn onderspanning en externe schades, veroorzaakt door scherpe metalen of stenen voorwerpen op de weg.

Door inspectie op de KRS locatie in Montfoort kan de bandeneigenaar in overleg met een Kargro bandenspecialist een analyse maken om het bandenbeleid te verbeteren en het rendement op kilometercontracten proactief te verbeteren en een sluitende bandenadministratie te voeren.

Mocht u meer willen weten over onze innovatieve KRS service, en wilt u een hoger rendement halen uit uw vrachtwagenband, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voorraadbeheer

Kargro Banden heeft twee opslagterreinen voor goedgekeurde karkassen. In Emmeloord en Montfoort worden de karkassen op merk en maat opgeslagen. Door het aanhouden van een minimale voorraad van 160.000 karkassen kunnen internationale bandenvernieuwingsbedrijven op order basis karkassen bestellen en vervolgens lokaal laten vernieuwen. Dankzij deze Kargro Banden voorraadbeheer service hoeven de bandenvernieuwingsbedrijven zelf geen grote voorraden aan te houden en kunnen ze op orderbasis hoge kwaliteitskarkassen bestellen.

Klanten van Kargro Banden kunnen zo besparen op opslagkosten en het risico op onverkochte voorraden vermijden.

Mocht u meer informatie willen over ons voorraadbeheer plan, neem dan contact op met onze service desk.

Transport services

Kargro Banden heeft permanent 26 DAF EURO 6 vrachtwagencombinaties, op de weg om het transport van de gedemonteerde karkassen snel, efficiënt en milieu vriendelijk uit te voeren.

Nadat de Kargro Banden keurmeester de gedemonteerde karkassen op locatie bij de klant heeft gekeurd, worden de banden direct opgehaald. Door deze snelle en accurate service kunnen de klanten van Kargro Banden hun terreinen efficiënter beheren. Onze transport services worden uitgevoerd in Nederland ,België, Noord-Frankrijk en Duitsland.

Buiten deze transportzone worden alleen bij lokale handelaren kwaliteitskarkassen, gericht op bandenmaat en merk, ingekocht. Het transport wordt in deze landen extern verzorgd.