Kargro Banden BV

Worldwide in casings

Kargro Banden BV staat aan de basis van het circulair verwerken van bedrijfswagenbanden.

Kargro Banden selecteert en keurt gedemonteerde vrachtwagenkarkassen bij bandenspecialisten, transport en lease bedrijven. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en karkassen die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zuster bedrijf Kargro Recycling. Kargro Recycling vermaalt afgekeurde banden tot granulaten en fijne poeders , die in diverse toepassingen worden hergebruikt. Tevens wordt hoogwaardig staal uit de banden herwonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

Dagelijks zijn 18 keurmeesters onderweg om gedemonteerde bedrijfswagenbanden op locatie te keuren. Kargro Banden heeft 26 EURO 6 vrachtwagencombinaties om de geselecteerde banden in Nederland, België, Duitsland en Noord Frankrijk te transporteren naar de hoofdvestiging in Montfoort. Vanuit het hoofdkantoor in Montfoort wordt het transport in Europa dagelijks ondersteund door een ervaren logistieke afdeling.

In de overige delen van Europa verleent Kargro Banden de recycling service niet en worden via lokale handelaren uitsluitend kwaliteitskarkassen, gericht op maatvoering,  ingekocht.  Het transport wordt in deze landen extern verzorgd.

Kargro Banden heeft in Nederland twee grote opslagterreinen, een in Montfoort, en een in Emmeloord.  Op de centrale locatie in Montfoort worden de goedkeurde banden ,ontvangen en gesorteerd op merk en maat. Na deze selectie worden de banden in Montfoort en Emmeloord in opslag genomen. De goedgekeurde karkassen worden verkocht aan wereldwijde bandenspecialisten en vernieuwingsfabrieken. De export van kwaliteitskarkassen vindt plaats naar meer dan 40 landen, waar in lokale bandenvernieuwingsfabrieken de banden worden voorzien van nieuwe loopvlakken.

De Kargro Groep heeft ook eigen bandenvernieuwingsproductielijnen in Montfoort en Nieuwmoer ( België ).

De dochteronderneming ,Banden Plan Europa BV, voorziet goedgekeurde karkassen van nieuwe loopvlakken. De vernieuwde banden krijgen de productnamen UBO, Bandag of Marangoni. De Kargro Groep is aangesloten bij Bipaver, de Europese koepelorganisatie van de onafhankelijke bandenvernieuwingsindustrie. Kwaliteitskarkassen kunnen door loopvlakvernieuwing drie keer zolang mee.

KRS

Kargro Banden keurt gedemonteerde bedrijfswagenbanden, in opdracht van klanten,  met het zogenaamde Karkassen Registratie  Systeem ( KRS ), een uniek onafhankelijk kostenbesparend en digitaal verwerkingssysteem voor klanten van  Kargro Banden BV.  Bandeneigenaren, transportbedrijven en bandenspecialisten krijgen door de ingevoerde keuringsdata inzicht over het slijtageproces van hun bedrijfswagenbanden, maar ook analyses op vroegtijdige uitval . Hierdoor kan het rendement op kilometercontracten worden geoptimaliseerd. De data kan zowel online, als op locatie in Montfoort worden geëvalueerd.

Kargro Groep

De Kargro Groep Holding, gevestigd in Montfoort, houdt zich in de breedste zin van het woord bezig met het circulair verwerken van gedemonteerde vrachtwagen- en personenautobanden. Het circulair verwerken van banden richt zich enerzijds op het herwinnen van kostbare grondstoffen uit banden en anderzijds op het verlengen van de levensduur van een kwaliteitskarkas door gebruik te maken van bandenvernieuwingstechnieken. Door deze techniek kan de levensduur van een gedemonteerde bedrijfsautoband met een factor drie worden verlengd.

Naast het concreet circulair verwerken van gedemonteerde banden is de Kargro Groep permanent op zoek naar product en procesverbetering en anticipeert daarmee op de toenemende mondiale vraag naar circulair hergebruik van kostbare grondstoffen.

Voor de Kargro Groep is duurzaam ondernemen een voorwaarde om samen met wereldwijde klanten en overheden op dezelfde golflengte zaken te kunnen doen.

De onafhankelijke Kargro Groep werkt samen met bandenproducenten, specialisten en universiteiten om haar producten te verbeteren op het gebied van hergebruik en performance.  De Kargro Groep is een voorbeeld van duurzaam ondernemen, waarbij het behoud van een gezonde leefomgeving en behoud van de planeet voorop staat.

De Kargro Groep heeft vier dochter ondernemingen die allemaal een specifiek onderdeel van de circulaire banden verwerking voor haar rekening nemen. ( zie circulaire bandenkaart )

Lintire BV, gevestigd in Vianen, haalt gedemonteerde personenautobanden op bij bandenspecialisten. Goedgekeurde autobanden worden hergebruikt en afgekeurde banden worden verwerkt tot rubber shreds waarna er in Nederweert granulaten en fijne rubber poeders van worden gemaakt. Uit vermalen autobanden wordt tevens hoogwaardig staal herwonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

Kargro Banden BV selecteert en keurt gedemonteerde bedrijfswagenbanden bij bandenspecialisten en transportbedrijven. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en banden die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zusterbedrijf Kargro Recycling.

Kargro Recycling BV, gevestigd in Nederweert, krijgt afgekeurde autobanden en bedrijfwagenbanden aangeleverd van respectievelijk Lintire en Kargro Banden. Kargro Recycling maakt granulaten en fijne rubberpoeders uit tot schrot vermaalde banden. Het staal in banden wordt gescheiden van het rubber schrot en verwerkt in ijzersmelterijen. Voor meer informatie bezoek KR

Banden Plan Europa BV, voorziet goedgekeurde karkassen van nieuwe loopvlakken. Alle vernieuwde banden krijgen de productnamen UBO ( middels een warm vernieuwingsprocedé ), of Bandag ( middels een koud vernieuwingsprocedé ), of Marangoni ( middels een gepatenteerd koud vernieuwingsprocedé ). Banden Plan Europa heeft drie productielijnen, waarvan twee in Montfoort en een in Nieuwmoer ( België ). Banden Plan Europa is aangesloten bij Bipaver, de Europese koepelorganisatie voor de onafhankelijke bandenvernieuwingsindustrie. Voor meer informatie bezoek BE.

Circulaire Bandenkaart

Kargro Banden staat aan de basis van het circulair verwerken van bedrijfswagenbanden.

Kargro Banden  selecteert en keurt gedemonteerde vrachtwagenkarkassen bij bandenspecialisten en transportbedrijven. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en banden die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zuster bedrijf Kargro Recycling. Kargro Recycling vermaalt de afgekeurde banden tot granulaten en fijne poeders , die in diverse toepassingen worden hergebruikt. Tevens wordt hoogwaardig staal uit de afgekeurde banden herwonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

In onderstaande afbeelding ziet u alle dochterondernemingen van de Kargro Groep.

Door te klikken op een van de buttons kunt u meer lezen over de specifieke taken van de afzonderlijke bedrijven van de Kargro Groep.

Wereldwijd netwerk

Kargro Banden selecteert en keurt gedemonteerde vrachtwagenkarkassen bij bandeneigenaren, transportbedrijven en bandenspecialisten. Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden aangekocht, en banden die niet meer kunnen worden vernieuwd worden tegen vergoeding direct afgevoerd naar het zuster bedrijf Kargro Recycling.

Kargro Banden verkoopt geselecteerde kwaliteitskarkassen aan wereldwijde klanten. Deze karkassen worden gebruikt voor lokale bandenvernieuwing.  In onderstaande kaart ziet u een schematisch overzicht van al onze transportlijnen.

In Nederland, België, Duitsland en Noord Frankrijk verzorgt Kargro Banden het transport van de gedemonteerde karkassen met een eigen truck fleet.  Kargro Banden heeft 26 DAF Euro 6 vrachtwagencombinaties op de weg om het transport snel en efficiënt te verzorgen.

Partners